Zodpovedne za seba

...alebo čo vám v škole o poistení nepovedali...

Vitajte v sekcii podcastov o poistení, ktoré sú primárne určené pre tzv. generáciu Z. A keďže „Z“ znamená aj „zodpovedný“, nazvali sme ju „Zodpovedne za seba“.

Je určená predovšetkým mladým ľuďom, ktorých vek už nemá príponu „-násť“, a tak plánujú a robia prvé vážnejšie rozhodnutia. Či už je to je štúdium mimo domova, prvé brigády a zamestnania, cestovanie na vlastnú päsť...

Inšpiráciou bol pre nás skutočný Adam z generácie Z. Má skutočne po maturite a skutočne rieši všetky otázky, ktorým sa tu venujeme. Jeho sprievodcami pri rozhodovaní sú odborníci z KOMUNÁLNEJ poisťovne. Pretože, ruku na srdce, finančné vzdelávanie, kam poistenie patrí, zatiaľ nie je silnou stránkou nášho vzdelávacieho systému.

A tak je načase, milí Adamovia aj Evy z generácie Z, aby sme spolu hovorili o tom, čo vám v škole ani doma o poistení nepovedali....

Zodpovedne za seba
Adam na cestách – vystačí si s kartou poistenca? Krátke aj dlhšie výlety do zahraničia môžu byť príjemným únikom z každodenného stereotypu. A hoci súčasná situácia cestovaniu veľmi nepraje, je dobré byť pripravení aj na lepšie časy. A tiež na situácie, ktoré by vám potom vašu cestovateľskú pohodu mohli narušiť. Tomu, na čo všetko treba myslieť ešte predtým, než zbalíme kufor a vyrazíme, sa venujeme v ďalšej epizóde seriálu Zodpovedne za seba. Na Adamove otázky týkajúce sa cestovného poistenia odpovedá Dušan Zemánek, riaditeľ úseku neživotného poistenia KOMUNÁLNEJ poisťovne.
Zodpovedne za seba
Adam myslí na budúcnosť – oplatí sa investovať už teraz? Nie každý dvadsiatnik musí mať automaticky „hlboko do vrecka“. Mnohí z nich pracujú už popri štúdiu, absolvujú letné brigády, prípadne dostali od rodičov financie z tzv. detskej poistky, ktorá ešte pred 20-timi rokmi znamenala predovšetkým „šetrenie do dospelosti“. Ako na prahu dospelosti správne skombinovať poistenie s investovaním, poradí Adamovi v ďalšej epizóde podcastov Zodpovedne za seba Beata Vojtechová, riaditeľka úseku poistenia osôb z KOMUNÁLNEJ poisťovne.
Zodpovedne za seba
Adam má „prechodné bydlisko“ – aké poistenie potrebuje? Vo vlastnom ešte nebýva, no uvedomuje si, že zodpovednosť nesie aj za zariadenie v prenajatom byte či na internátnej izbe. Rovnako tak potrebuje chrániť vlastné veci, ktoré si na dočasnú adresu priniesol. Čo pokryje poistenie rodičovskej domácnosti a na čo je dobré mať uzatvorené poistenie zodpovednosti nájomcu? Dozviete sa v ďalšej epizóde seriálu Zodpovedne za seba, kde na otázky súvisiace s poistením majetku Adamovi odpovedá Dušan Zemánek, riaditeľ úseku neživotného poistenia KOMUNÁLNEJ poisťovne.
Zodpovedne za seba
Adam má „nové“ auto Presnejšie 11-ročnú Škodu Octavia, ktorú mu kúpil otec. Využíva ju najmä na dochádzanie do Brna, kde študuje na vysokej škole.
 

Sledujte nás na sociálnych sieťach